Konyha, kultúra, étel és irodalom. Ízletes körítés, érdekes történetekkel szórakoztatás, az egyszerűség nagyszerűsége. Alapanyagok és kíváncsiság.
A blogon található írások, saját fotók a szerző tulajdonát képezik, ezek másolása, terjesztése akár részletként is csak előzetes írásbeli engedéllyel lehetséges. Kivételt képez az Index2, illetve azok a gyűjtőportálok is, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.
kantortothkriszta@gmail.com
doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.25. 15:08:22
Bejegyzés: A sajtok királya, a Parmigiano Reggiano
bratya 2013.02.02. 20:40:42
Bejegyzés: Édesbús fűszerpapri
A könyv íze · http://akonyvize.blog.hu 2013.01.18. 19:20:30
Bejegyzés: Tartsunk jakot!
joskarola 2013.01.18. 16:59:02
Bejegyzés: Tartsunk jakot!
no mail, no problem 2013.01.11. 20:30:51
- az európai emberek között is vannak a tejallergiások. most nem tudom hány százalékban, nincs is kedven kiguglizni, de a mérési hibánál jóval többen.
- a tej azóta olyan roppant egészséges, amióta túltermelik, és az ipar nem bírja másképp eladni. így se tudja, rengeteg tejet dolgoznak fel porrá, és használják fel ebben a formában.
- egyetlen egy felnőtt emlősállat sem iszik anyatejet.
- különösen nem más egy más állatét, ami gyökeresen más szükségletekre optimalizált kizárólagos táplálék az egyedfejledős egy korai szakaszában.
ez utóbbival összefüggésben persze, h megnőttek tőle az emberek, mert fogalmam sincs hányszor több kazein van benne. a kazein az a fehérje, amitől megnőned a csontjaid. és a szarvasmarhának sokkal nagyobb csontokat kellett növeszteni, mint az embernek.
(ugyan nagyon messzi asszociáció, de az utóbbi két pontról az is eszembe jut, h mennyire beszólnak azoknak a nőknek, akik több éven keresztül a saját tejükkel szoptatják a saját gyereküket. sőt, már olyan véleménnyel is találkoztam, h ez undorító. ehhez képest ugyanezek az emberek, egy másik állat csecsemőjének szánt tejet napi rendszereséggel isszák. ez nekem megalol.)
összeségében a nyers tej fogyasztása számomra merőben irracionális, felesleges és szükségtelen szokás. személy szerint még jónak se mondanám, de ez már végképp egyéni probléma.
Bejegyzés: A tej, a Riska meg a Bimbó
doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.11. 17:27:04
Bejegyzés: A tej, a Riska meg a Bimbó
A könyv íze · http://akonyvize.blog.hu 2013.01.11. 14:27:03
Bejegyzés: A tej, a Riska meg a Bimbó
doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.11. 11:44:40
Bejegyzés: A tej, a Riska meg a Bimbó
A könyv íze · http://akonyvize.blog.hu 2013.01.09. 10:04:10
Bejegyzés: Lazac, a szerelemszínű kalandor
pappeci · www.eztettem.hu 2013.01.06. 14:13:14
É
Bejegyzés: Lazac, a szerelemszínű kalandor
anima_trix 2012.12.19. 12:23:06
Bejegyzés: Év és világvégi mustos kézműves bonbon
pison · http://pison.blog.hu 2012.12.09. 12:07:32
Bejegyzés: Mazsola a Holdon
jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.12.02. 23:21:05
Bejegyzés: Mazsola a Holdon
jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.12.02. 23:15:33
Én még imádom a borsó-friss menta kombinációt, akár levesnek, akár vajasan köretnek. A menta nagyon feldobja.
Bejegyzés: Zöldborsó főzelék, mármint "Tavasz van! Gyönyörű!"
jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.09.28. 18:01:00
Bejegyzés: Aranyalmás gnocchi
A könyv íze · http://akonyvize.blog.hu 2012.09.07. 09:18:41
Bejegyzés: A Nutella megszelidítése
jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.09.06. 14:24:20
De amúgy tetszett a cikk nagyon. :)
Bejegyzés: A Nutella megszelidítése